2ce 1OL

2ce 1oL Yeni Bir DÜnya
2ce1ol PortalAnasayfaGaleriAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıSSSTakvimGiriş yapKayıt Ol

Paylaş | 

Editör programından

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Antikemalist
ısınma aşamasında
ısınma aşamasında

İletisi: 2ce1ol
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

Rep Puanı: 0
Rep Gücü: 0

MesajKonu: Editör programından   Ptsi Kas. 17 2008, 14:27

CNNTürk'te Editör adlı programı hazırlayıp sunan Gürkan Zengin, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren yasayı iptal eden ve dün de gerekçeli kararı açıklayan Anayasa Mahkemesi'ni bakın nasıl eleştirdi.

"Türkiye’nin üniversite çağına gelmiş kızlara verdiği mesaj açık:
Başını örteceksen burada yükseköğretim yapmayı aklında çıkart. Ya da paran varsa git yurtdışında oku. Türkiye’deki hâkimler bu mesajı ‘’gerekçeli kararıyla’’ neredeyse 20 yıldır tekrarlayıp duruyorlar.
Bu mesajı vermek için Anayasa’yı gerektiğinde eğip bükmekten de çekinmiyorlar.
Başını örtene yüksek öğretim yasağı ne Avrupa’da var ne de Amerika'da. Hiçbir demokratik hukuk devletinde üniversite çağına gelmiş bir insan böyle bir yasaklama yok. Fransa’da da yok oradaki sınırlama lise için geçerli üniversite için geçerli değil.
Yüksek öğretim evrensel bir insanlık hakkı.
Türkiye bu hakkı kendi çocuklarından esirgiyor. İnanç özgürlüğü ile yüksek öğretim hakkı birbiriyle çelişen çatışan kavramlar değildir. Türkiye’nin Müslüman bir ülke olması, bu yasaklamaların bir gerekçesi olamaz.
80 yıldır çocuklarını okutmak için çırpınan Türkiye, gelen o kızlara okul kapsıdan ‘okuma!’ diyebiliyor. Türkiye’de sistem her kritik kararıyla kriz üretmeye devam ediyor.
Kullanıcı profilini gör
aamet19
Admin Vezir
Admin Vezir

Erkek
İş/Hobiler: İş mi? üff sefil öğrenci!
Lakap: gulzariide_diken
İletisi: Sağdan Sola Zikir Vuran Fatih Nesli Gelmektedir...
Deneyim:
100 / 100100 / 100

Seviye:
100 / 100100 / 100

Saygınlık:
100 / 100100 / 100

Aktiflik:
100 / 100100 / 100

İşletim Sistemi:
Ruh Hali:
Rep Puanı: 21
Rep Gücü: 649

MesajKonu: Geri: Editör programından   Salı Ara. 16 2008, 21:30

Gürkan Zengin'i tebrik ediyorum gerçekten çok güzel yorumlamış.Bir de hani kartel medyasının göklere çıkardığı "Baba Beni Okula Gönder(!)" adlı kampanya ile yüksek öğrenimdeki başörtüsü yasağı tam,eksiksiz,taban tabana bir zıtlık oluşturuyor.Bu zıtlık giderilmediği müddetçe kartelcilerin kampanyası şu şekilde oluyor;
"BABA BENİ MEZARA GÖNDER;OKULA GÖNDERME."

Bence kartel zihniyeti artık bu sloganı kullanmalı bence çünkü önceki slogan kartelcilerin yalancı olduklarını kendi suratlarına çarpıyor.Zaten yalancılar ona birşey demiyorum ama belki ikinci yazdığım sloganı kullanırlarsa hiç olmazsa yalancı bari olmazlar.

Kullanıcı profilini gör http://2ce1ol.forumc.biz
amasist
Bizden
Bizden

Erkek
İş/Hobiler: laborant
İletisi: ''Beni bir ben bilirim birde YARADAN Bana bir ben lazımım bir de ANLAYAN''
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

İşletim Sistemi:
Ruh Hali:
Rep Puanı: 1
Rep Gücü: 25

MesajKonu: Geri: Editör programından   Cuma Mayıs 08 2009, 08:11

işte burda şunu düşünmek lazım sen başın açık diye üniversiteye alınmassan hemen hopluyolar neden laikliğe aykırı ve özgürlükleri kısıtlanıyo ha benim başı kapalı bacım ise özgür değil özgürlükse herkese özgürlük değilmi ama bide şu saten bunlarda onların sınavı her zorluğa rağmen direnmek lazım allah kulunu zorda komaz
Kullanıcı profilini gör

Editör programından

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» Özgül Sağdıç Oto Heyecan Programı'ndan Resimler
» şekilli yazı yazma programı
» MetaStock Dünyanın 1 numaralı teknik analiz programı
» MSN programı
» cep numarasından yer tespit