2ce 1OL
2ce 1oL Yeni Bir DÜnya
|
| | Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... | |
| | Yazar | Mesaj |
|---|
Ali İhsa Misafir
 | Konu: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Paz Haz. 14 2009, 21:25 | |
| Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi...
BARAN Dergisi Haber Müdürü Sayın Fazıl Duygun Bey'in büyük başarısı Çakal Carlos ve Leyla Halid görüşmesi. Ayrıca Habertürk'ün Sayın Duygunla yaptığı röportajı aşağıdaki linkten okuyabilir ve izleyebilirsiniz...
|
|  | | 1OL(AZRAİL662) PRENS-Kurucu

Mesaj Sayısı: 5269 Yaş: 21 Nerden: Denizli İş/Hobiler: PC Beat Lakap: AZRAiL662 İletisi: Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim: Seviye: Saygınlık: Aktiflik: İşletim Sistemi:  Ruh Hali:  Rep Puanı: 180 Rep Gücü: 2267 Kayıt tarihi: 24/12/07
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 09:53 | |
| Ziyaretci olarak göründüğünüzden link sistemce engellenmiş. Merak etmeyin konu düzenlenecektir.
HaberTürk'teki haberi bizzat uzunca izledim. Çakal Carlos'tan Salih MİRZABEYOĞLU'na kadar her yere değindiler
_________________ 2ce1ol'un En İyi Üyesi Misafir Halka Hizmet Hakka Hizmettir Allah´in indirdigi ile Hükmetmeyenler Kafirlerdir. (Maide Süresi) |

Mesaj Sayısı: 5269 Yaş: 21 Nerden: Denizli İş/Hobiler: PC Beat Lakap: AZRAiL662 İletisi: Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim: Seviye: Saygınlık: Aktiflik: İşletim Sistemi:  Ruh Hali:  Rep Puanı: 180 Rep Gücü: 2267 Kayıt tarihi: 24/12/07
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 09:56 | |
| Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... İki efsane direnişçi istihbarat örgütlerini yıllarca peşinden koşturan Çakal Carlos ve ilk kadın hava korsanı Leyla Halid. Carlos Fransa’da esir olarak tutulduğu cezaevinden aradağı Baran Dergisi Haber Müdür Fazıl duygun aracılığı ile mücadele arkadaşı Leyla Halid yıllar sonra BARAN Dergisi vesilesi ile telefonla konuştular. Aşağıda o görüşmenin metnini okuyabilirsiniz. Ayrıca Habertürk Televizyonunun BARAN Dergisi Haber Müdürü Fazıl Duygun’la yaptığı rortajıda izleyebilirsiniz…
Gönüldaş Kumandan CARLOS Ve Kumandan LEYLA HALİD Görüşmesi... [b] Görüşme Tarihi,16 MAYIS 2009 Tercüme:Hayreddin SOYKAN Takdim: Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği tarafından, 16-17 Mayıs günleri Petrol-iŞ Sendikasının Altunizade’deki genel merkezinde düzenlenen “Uluslararası Orta Doğu ve Filistin Konferansı”nın tanıtım ilânını okuduğumda, içimden şöyle bir his geçti. Acaba, İBDA Fikir ve İktidar Hareketine bağlı Yeninizam, Aylık, Kaide ve Baran dergilerine 7 yıldır yazılar gönderen, röportajlar veren ve K. Salih Mirzabeyoğlu için “Kumandan Mirzabeyoğlu’nun İsrail ve NATO’nun Köleliğinden Kurtulmuş Yeni Türkiye’nin Yeni Lideri olacağını Ümid Ediyorum.” Diyerek, Onun misyonunu tutsak edildiği ta Fransa’daki cezaevi hücrelerinden görebilen, hissedebilen Kumandan Carlos ile, tam 40 yıllık dâvâ arkadaşı, İsrail’e kan kusturmuş, FHKC Polit Büro Üyesi Efsanevî Gerilla Leyla Halid Hanımefendiyi telefonla görüştürebilir miydim? Neredeyse 20 yıldır görüşemeyen bu iki büyük mücadele insanının, birbirlerine olan hasreti büyük, yaşadıkları mücadele dolu hatıralar hâlâ canlı olmalıydı. Gönüldaş Kumdandan Carlos zaten 1 yıldır Baran Dergisi Haber Müdürü olarak beni, tutsak edildiği Paris yakınlarındaki Poissy cezaevinden (kendisiyle, devrimci mücadeleye dayalı olan dostluğumuz 8 yıldır sürmektedir) telefonla aramaktaydı. 9 Mayıs 2009 tarihli görüşmemizde, kendisine bunu ilettim, kendisi bundan büyük bir mutluluk duyacağını ancak konuşmanın, Leyla Halid Hanımın siyasî pozisyonunu sıkıntıya sokmayacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. Konferansı izlemek için, dergimizin yazarı ve tercümanı, gönüldaşımız Hayreddin Soykan Beyle birlikte, konferans salonuna gittiğimizde, Gönüldaş Kumandan Carlos’un bu arzusunu Leyla Hanıma ilettik. Leyla Hanım, böyle bir görüşmeden çok büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti ve “kimseden çekinmiyorum, gönüldaşım Carlos’la rahat rahat konuşmak istiyorum” dedi. Aşağıda okuyacağınız bu görüşme, bizlere 40 yıllık mücadele ve devrim arkadaşlığının nasıl olması gerektiğine, bu mücadele ateşi ve gönüldaşlık bağının, 20 yıl görüşülemese bile nasıl ilk günkü tazeliğini koruyacağına dair güzel bir mîsal olsa gerek. Şimdi biz aradan çekiliyor ve bu zevk dolu konuşmayı sizlere sunuyoruz. Böyle bir konferansı düzenleyen Filistin Hakıyla Dayanışma Derneği sayın yönetici ve çalışanlarına,bize bu imkânı tanıdıkları için de teşekkürü bir borç biliyoruz. Özellikle de, dernek başkanı Füsun Bandır Hanımefendi ile Leyla Hanım’ın rehberi Bilge Hanıma... Fazıl Duygun Baran Dergisi Haber Müdürü (Not: Kumandan Carlos’un, Leyla Halid Hanımla gerçekleştirdiği konuşmadan sonra, Kumandan Leyla Halid’i anlattığı 2. Bölümü dergimizin gelecek haftaki sayısında okuyabilirsiniz) *** *** *** ***
|

Ağa kim?
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 09:59 | |
| Fazıl Duygun: Selâmün aleyküm Gönüldaş Kumandan Carlos. CARLOS: Ve aleyküm selâm. Fazıl Duygun: Leyla Halid Hanımefendi burada, görüşmeyi kaydetmeye başladım, hemen ona veriyorum. CARLOS: Es-Selâmü Aleyküm LEYLA HALİD: Ve aleyküm selâm. (Arabça olarak) Nasılsın? CARLOS: Sabır, sabır, Leyla. Sen nasılsın? LEYLA HALİD: İyiyim. Sen büyük bir insansın. Bütün herkesten sana en sıcak selâmlar. Seni tanıyan herkesten sana selâm. CARLOS: Allah onları mübârek kılsın. Ayaklarımız Filistin’i özledi. Gözüm Filistin’de. Fazıl Duygun kardeşim İngilizce konuşmamızı rica etmişti. İstersen İngilizce devam edelim. Peki, sen nasılsın Leyla? LEYLA HALİD: Olur. Filistin’de çok kötü durumlarla karşılaştık, biliyorsun. Gazze saldırısı, İsrail kuşatması, malûm bölünmüşlük ve Telaviv’deki yeni Netanyahu-Liberman çetesi… CARLOS: Liberman, direniş açısından aslında iyi bir figür sanıyorum. Çünkü o, tüm diğerlerinin düşünüp de söyleyemediğini dillendiriyor. LEYLA HALİD: Evet, transfer meselesi… (İsrail’deki bazı Arab şehirlerinin, gelecekteki bir Filistin devleti bakımından Batı Şeria’ya yakın yerlere taşınması görüşü). CARLOS: Hepsinin aklında olan bu, fakat telaffuz etmeye cesaret edemiyorlar. Liberman ise ediyor. Buysa direnişin çıkarınadır bence. Liberman, tüm Filistinliler ve Filistin direnişi için bir çeşit abluka planlıyor. Bu durumda Ramallah’taki işbirlikçilerin önleri kesilmiş oluyor gerçekte. Artık ihanetlerini aynı çizgide daha fazla sürdüremeyecekleri böyle bir engel önlerinde dikiliyor. LEYLA HALİD: Sana bir şey sormak istiyorum. Yazabiliyor musun? Bir kitab meselâ? Yahut, sözkonusu olmadı mı henüz? CARLOS: Yazıyorum, yazıyorum. Hemen her gün yazıyorum. LEYLA HALİD: Peki, yayınlayacak mısın? CARLOS: Kasdettiğin “hatıralarım” ise, onları Amman’da Kasım 1992’de yazıp bitirdim, bilâhare dizdim ve yine Amman’da Mart 1993’te onların iki nüshasını yurtdışına güvendiğim insanlara gönderdim. Benim hatıralarım çok hararetli, çok sert şeyler, takdir edersin. Hikâyenin yüzde doksandokuzunu orada anlatıyor ve açıklıyorum. LEYLA HALİD: Ben gerçi onları görmedim henüz. CARLOS: Bir şey söylemek istiyorum. Onlar şimdi basılamaz. Bu yüzden müteakib şartları hesab etmek durumundayım. Dediğim gibi, sözünü ettiğim kişiler benim için güvenilir insanlar ve başka hiç kimseye de bunları göstermiş değiller. Kitabın baskısından gelecek paraya yahut başka herhangi bir şeye ihtiyacım falân da yok. Benim kendilerine söylediğim tek şey, bunların ben öldükten sonra yayınlanmasıydı sadece. Kendilerine güvenebileceğimi düşünüyorum. Ya ben öldükten sonra yahut 1993 itibariyle aradan 20 yıl geçtikten sonra bu hatıraların yayınlanabileceği talimatını verdim. Ancak şimdi bile bunlar yayınlanamayacak kadar sert şeyler. LEYLA HALİD: Anlıyorum. CARLOS: Haydi neyse Saddam vefat etti, ancak Kaddafi hâlâ sağ, malûm. Böyle olunca, kimi muhtemel sonuçları düşünmek durumundayım. Filistin Halk Kurtuluş Cebhesi’nden bahsediyorum işte orada. LEYLA HALİD: Şayet elimize geçerse onu muhafaza edebiliriz. CARLOS: Buradan kimseyle temasa geçemem. Söylediğim gibi, her şey hâlâ çok sıcak ve sert. Şu ân emin ellerdeler. Zaten 1991 ve 1993 arasında, bir süreliğine Amman’daydım ve bu süreyi de böyle değerlendirdim. Orada birisiyle görüştüğünü biliyorum. Bana bir defasında bundan söz etmişti. Kimden bahsettiğimi anlıyorsun değil mi? LEYLA HALİD: Evet, tabiî. CARLOS: Ondan herhangi bir haber aldın mı? LEYLA HALİD: Onu araştırıyordum ben de. Lâkin henüz karşılaşamadım. CARLOS: Ona ne olduğunu araştır lütfen. Çünkü onu bize karşı kullanmaya çalışıyorlar. LEYLA HALİD: Biliyorum. CARLOS: Ortadan kayboldu. Bu bir manipülasyon, biliyorsun. LEYLA HALİD: El-Hayat gazetesiyle yaptığın bir röportajı okudum. CARLOS: Ha, tamam. Yıllar önceydi. LEYLA HALİD: Evet, röportajı yapan Ghassan Charbel, işte o röportajı kitabında yayınladı. O dönem hâdiselere dahil olan (FHKC’deki) yoldaşların hikâyesini anlatıp, senin röportajını da kitaba eklemiş. Kitabın ismi “Kara Kutunun Sırrı”. Kitabı görmüş müydün? CARLOS: Hayır. Arabça mı, İngilizce mi? LEYLA HALİD:Ben Arabçasını okudum. İngilizcesinin basılıp basılmadığını ise bilmiyorum. CARLOS: Lütfen kitabı bulmaya çalış ve onu buraya eşim Isabelle’ye gönderiver. Kendisi benim esas avukatımdır aynı zamanda. LEYLA HALİD: Hatırlarsan, soruları eşin vasıtasıyla sana göndermiş, cevabları da yine eşin vasıtasıyla senden almıştı. CARLOS: Hatırlıyorum, hatırlıyorum. LEYLA HALİD: Aslında eşinin Ghassan’ın kendisinden alması lâzımdı kitabı. Ghassan şimdi Londra’da. CARLOS: Haklısın, telefon numaraları olacaktı zaten eşimde. LEYLA HALİD: Nasılsın? Sağlığın nasıl? CARLOS: Tecrid edilişimin ilk sekiz yılı sonunda, bende “ikinci tip diyabet” gelişti. Çok güçlük yaşadım. LEYLA HALİD: Lütfen kendine dikkat et.
_________________ 2ce1ol'un En İyi Üyesi Misafir Halka Hizmet Hakka Hizmettir Allah´in indirdigi ile Hükmetmeyenler Kafirlerdir. (Maide Süresi) |

Ağa kim?
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 09:59 | |
| CARLOS: Ediyorum. Eskiden biraz daha kiloluydum, şimdi üstesinden geldim ve bir şekilde başa çıkabiliyorum. Sağlığıma dikkat edecek şekilde davranıyorum. LEYLA HALİD: Biraz egzersiz falân yap. CARLOS: Bilvesile, sana söylemek istediğim bir şey var. El-Cezire tarafından George Habbaş hakkında yapılan programdan dolayı çok mutlu oldum, duygulandım. FHKC bünyesinde direnişe 1970 yılı Temmuz ayı sonunda Ürdün’de katıldım. Çünkü Filistin’in kurtuluşu için çizilen bu stratejiye inanıyordum. Bugüne kadar hâlâ da bu stratejiye inanmaya devam ettim, ediyorum. Bu stratejiyi 1969 yılında Moskova’da İngilizceden İspanyolcaya tercüme ettim, biliyorsun. LEYLA HALİD: Evet. CARLOS: İşte bu stratejinin, Filistin topraklarında kurulacak bir Filistin devleti ihtiyaç ve zarureti temelinde bugün de hâlâ geçerli olduğuna inanıyorum. Müslümanlar olarak bizler çoğunluk olsak dahi, her Filistinlinin şerefli bir vatandaşı olacağı bir devlet. Biliyorsun ki, orası herkes için mukaddes bir toprak… LEYLA HALİD: Biliyorsun Carlos, 6 milyon insan Filistin’e geri döneceğiz. Biz değişmedik. Hedeflerimizden herhangi birini değiştirmedik. En önde diğer ülkelerden hürriyet savaşçıları olduğu hâlde, bir gün tüm Filistinliler olarak Filistin’e geri döneceğiz. CARLOS: Elbette. Arafat da, zamanında bunu söylemişti bana. Yaşayan şâhidleri vardır. “Devletimizi kurunca sana Filistin pasaportunu ben vereceğim” demişti. 1979’da Beyrut’ta söylemişti. Kuşkusuz bu sembolik bir mesele, ancak birçok mânâsı da olan bir hâdise. Bu aynı zamanda, Filistin dâvâsı için kendisini fedâ eden binlerce insanın hakkının da teslim edilmesidir. Bunlar Arab olan veya olmayanlarıyla, aslen Filistinli olmayan fedâilerdir. LEYLA HALİD: Bilvesile, Carlos, cezaevinde olan Ürdünlü bir arkadaşımız vardı: (1990’da iki İsrailli askeri öldürmekten mahkum olan) Sultan al-Ajluni. Kendisini işittin mi bilmiyorum? CARLOS: Bu ismi biliyorum. LEYLA HALİD: 17 yılını cezaevinde geçirdi. Sonra serbest bırakıldı. Şu ânda belgesel program hazırlıyor ve bizden direnişe katılan yabancı uyruklu savaşçılar hakkında malûmat rica etti. Ona ilk isim olarak “Carlos” dedim. Şimdi Venezüella’ya gidip ailenle ve arkadaşlarınla tanışmak için hazır ve istekli. Ona bildiğim her şeyi anlatmaya hazırım ben de. Sanıyorum, ona eşinden bahsetsem iyi olur. Böylelikle gidip kendisiyle tanışabilir. Senin için münasib midir? CARLOS: Bu benim için büyük bir zevk olur. Elbette tanışmak üzere eşimi arayabilir. Biz de ona bir yoldaşı tavsiye edebiliriz. Böylelikle ailem ve arkadaşlarımla tanışma imkânı da bulur. Tabiî ki, olur. Sen tavsiye ediyorsan şayet, benim için tamamdır. Her hafta buraya teklifler geliyor, her çeşit teklif. Ama doğrusu umursamıyoruz. Yalnız geçenlerde Ebu Davud’la ilgili bir haber hazırlayan Polonyalı gazeteciler bize başvurdu, ben de telefonla konuştum kendileriyle. LEYLA HALİD: Sana ulaşıp ulaşamayacaklarını merak ediyordum ben de, bunu öğrendiğim iyi oldu. CARLOS: Eşimle temas kurarsa, görüşmeyi organize edebiliriz. İngilizce konuşabiliyor mu? LEYLA HALİD: 17 sene cezaevinde kaldı, pek sanmıyorum, ama bu hususta kendisine yardımcı olacak birisini bulabiliriz. CARLOS: Eşimle temas kurması bakımından, şayet İngilizce konuşabilseydi aslında iyi olurdu. LEYLA HALİD: En iyisi, ben oğlumu vazifelendirip, sana göndereyim. CARLOS: Bak bu harika olur. Demek o kadar büyüdü ha? LEYLA HALİD: Evet. Ya senin kızın nasıl? CARLOS: Şimdi 22 yaşında. Önce Venezüella’daydı ve inanabiliyor musun, Venezüella’da resmî mevkîler işgal eden ama aslen İsrailli birtakım istihbarat elemanları vardı çevresinde, başlarındaki adam da Israel Wiesel diye biri. Sonra Almanlar geldi ve Almanya’ya dönerse herhangi bir kanunî takibata uğramayacağını söylediler. Bir müddet sonra Almanya’ya geri döndü ve şimdi orada kapana kısılmış bir hâlde. Onunla olan irtibatım için bana şantajlar yapıldı, benimle oyun oynamak istediler, ben de bunları reddettim ve son dönemde bu yüzden irtibat kuramıyorum onunla. Annesi Magdalena’dan boşanmıştım, biliyorsun. Neticede kızımla üç senedir irtibat kuramıyorum. Şu ânda sanıyorum Münih’te bir üniversitede okuyor. Peki ya sen? Zamanında, herkes senin fotoğrafını taşıyordu cebinde. Savaşçılardan, senin fotoğrafını taşımayan hiç kimseyle karşılaşmadım çevremde. Bana sorduklarındaysa, “Ben onu kalbimde taşıyorum” derdim. Hâlâ hatırlarım. LEYLA HALİD: (Tebessüm ediyor). Tamamdır, o arkadaşlara İsabelle’yle irtibat kurmasını söyleyeceğim. İsabelle’nin telefon ve adresini temin edeceğim. CARLOS: İsabelle İngilizce konuşur. LEYLA HALİD: Çok iyi. CARLOS: Unutmadan, Salah Salah ne yapıyor? LEYLA HALİD: Şimdi Beyrut’ta. CARLOS: Sanıyorum “Cebhe” bünyesinde mücadeleyi bıraktı. LEYLA HALİD: Hayır, hayır, hâlâ bizimle. CARLOS: Hâlen bir “Cebhe” mensubu mu? Çok güzel. O bir politbüro mensubuydu çünkü. LEYLA HALİD: Politbüro dışında olması, bir mensub olmadığı anlamına gelmiyor tabiî ki. Biz politbüro mensubu olmak hasebiyle ceza almadık ayrıca. CARLOS: Hâlen politbürodasın değil mi? LEYLA HALİD: Öyleyim. Fakat politbüroyu sürekli yeniliyoruz. CARLOS: Biliyorsun, 1976’da ben de bir politbüro mensubuydum. LEYLA HALİD: Carlos, şimdi burada katılmak zorunda olduğum bir toplantı var. Bir konuşma yapmak için bekleniyorum. Seninle görüştüğüm için çok büyük mutluluk duydum ve bana bu fırsatı veren Türk arkadaşlarımıza da gerçekten müteşekkirim. CARLOS: Onlar iyi insanlar. İslâmcılar, ancak açık görüşlü insanlar. LEYLA HALİD: Evet, evet, biliyorum. CARLOS: Çok saygıdeğer ve inançlı insanlar. Üstelik, dünyanın siyasî durumuna yönelik çok gerçekçi bir yaklaşımları da var. LEYLA HALİD: Evet, evet. CARLOS: Hani şu bildik, her şeyi siyah yahut beyazdan ibaret gören fanatik Müslümanlardan değiller. Ve daima doğru tarafı tutmayı bilen insanlar. Tam desteklenmesi gereken zamanda Saddam’ı desteklemeyi bilmiş insanlar. Devrimleri tam gerektiği ân ve biçimde savunabilmiş insanlar ve bu da çok güzel doğrusu. LEYLA HALİD: Şimdi konuşma yapacağım salona giriyorum. Beni çağırıyorlar tam şu ân. CARLOS: Tamamdır yoldaşım, her şeyin en güzelini diliyorum senin için. Herkese çok selâm söyle. LEYLA HALİD: Selâmını oradaki herkese ileteceğim. CARLOS: Oradaki herkesi en güçlü biçimde kucaklıyorum. İnşallah en kısa zamanda orada görüşmek üzere. LEYLA HALİD: Allaha ısmarladık Carlos. CARLOS: Selâmetle kal Leyla. BARAN Dergisi Sayı: 123 ALINTIDIR

Ağa kim?
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 10:00 | |
| _________________ 2ce1ol'un En İyi Üyesi Misafir Halka Hizmet Hakka Hizmettir Allah´in indirdigi ile Hükmetmeyenler Kafirlerdir. (Maide Süresi) |

Ağa kim?
 | Konu: Geri: Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... Ptsi Haz. 15 2009, 10:03 | |
| _________________ 2ce1ol'un En İyi Üyesi Misafir Halka Hizmet Hakka Hizmettir Allah´in indirdigi ile Hükmetmeyenler Kafirlerdir. (Maide Süresi) |
|  | | | | Çakal Carlos Leyla Halid Görüşmesi... | |
|
Similar topics |  |
|
| | Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| 2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|
|