2ce 1OL

2ce 1oL Yeni Bir DÜnya
2ce1ol PortalAnasayfaGaleriAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıSSSTakvimGiriş yapKayıt Ol

Paylaş | 

Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
İletisi: 2ce1ol
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

Rep Puanı: 0
Rep Gücü: 0

MesajKonu: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Ptsi Mart 03 2008, 14:24

Büyük Tehlike

Esas tehlikeli olan şey şudur: Bir kısım provokatörler hazırlanır... O kanun çıkar ya da çıkmaz ayrı mesele, bizi alakadar etmez; o parlamentonun meselesi. Herkes okusun, başı kapalı olduğundan dolayı kimse mahrum edilmesin; başı açık gelen de okumadan mahrum edilmesin, yazık olur... Herkese okuma hakkı tanınsın. Siz neyi doğru olarak görüyor, neyi doğru biliyorsanız, eğitim sistemi içine onları koyarsınız ama dayatmazsınız; teklif edersiniz, onlara öğretirsiniz; isteyen kabul eder, isteyen de etmez. İsterseniz üniversiteye gelen insanlara dersiniz ki, "Bu iyi değil, bu medeni değil, çağdaşça bir giyim değil; bu, çağdışı bir giyim" dersiniz. İkna ederseniz, onlar da başlarını açarlar orada. Nitekim bir dönemde bir yerde olmuştu zaten, ikna odaları icad etmişlerdi. İsterseniz öyle yaparsınız; siz demokratik telakkinize, cumhuriyet telakkinize uygun buluyorsanız (!) onu da yapabilirsiniz. Ona da kimse bir şey demez...

Evet, esas tehlikeli olan şey şudur: Başı kapalılar içine de bazılarını sokarlar; başlarını kaparlar ama onlar provokatördürler esasen. Arabanın içinde, üniversiteye girerken veya caddede yürürken bir başı açığa saldırtırlar onları. Bir güzel tutar, saçlarını çekerler onun... Emin olun, bunca şirretlik yapanlar aklınıza gelmedik daha ne şirretlikleri yaparlar; bunu da yapabilirler. Sınıfta kalkar taş atarlar öbürüne, hissiyat galeyanına sebebiyet verirler; tahrik ederler.

Oysa ki, şimdiye kadar dışta örttüğü halde orada başını açıp okula devam eden o kızcağızların kimseye karşı böyle olumsuz, vahşice, hezeyan diyebileceğimiz şekilde hiçbir tavrı olmamıştı. Hiç duydunuz mu böyle? "Sizin yüzünüzden bizim başımız açılıyor; biz inanıyoruz bunun Allah'ın emri olduğuna ve dolayısıyla sizin yüzünüzden Allah'ın emrine muhalefet ediyoruz.. bizi böyle bir şeye zorluyorsunuz!" diyen, karşı koyan, o hocalara itiraz edip kavga çıkaran kimse çıktı mı?!.

Fakat bunu yaparlar; birkaç tane başı açık provokatör bulurlar, birkaç tane de başı kapalı provokatör bulurlar; üniversitenin içinde de, içeriye girerken de, kapıda da, o filitrasyon merkezlerinde de, arabaların içinde de, caddede de, her yerde provoke edebilirler bu meseleyi. Onu ona saldırtırlar, onu da ona saldırtırlar; tâ şimdiye kadar bir kısım kehanetlerde bulunan paranoyakları haklı çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Onların kendilerini haklı çıkarmak için bu mevzuda mutlaka yapacakları bazı şeyler vardır. Bana göre şimdiye kadar olan şeylerden daha tehlikelisi budur. Böyle bir şey yaparlarsa, o zaman toplumda hafizanallah çatlamalar olur.

Onun için inanan insanlar soğukkanlı davranmalılar, inanmasa bile bu ülkeyi seven insanlar da soğukkanlı davranmalılar. Kavga vesilelerini görmezlikten gelmeliler. Zira böyle baş örtmekle cumhuriyet gitmez. Duruyor cumhuriyet yerinde. Ve onlar da zaten cumhuriyet diye başlarını örtüyorlar.. Cumhuri bir idare var diye. O idare içinde onlar da kendilerine bir yer belirlemişler. Birileri başını örttüğünden dolayı, demokrasi "Ben gidiyorum, bir daha gelmem; ben bu memlekete ve size küstüm!" demez. Oturmuştur bunlar. Ve onlar bu mevzuda demokratik hak ve hürriyetlerini kullandıklarını düşünüyorlar. Evet, dolayısıyla onlar da demokrasinin gitmesini istemezler. Demokrasi de gitmez onunla. Laiklik öyle küçük meselelerle hemen kalkıp, başını alıp bir tarafa gitmez. Oturmuş bir meseledir.

Körler ve Topallar

Burada yine istidradi bir şey arzedeyim: Laiklikten bahsediyorlar; hem de ilim adamı konuşuyor bunu; "Efendim, üniversiteler ilim yapma yeridir, burada dinle beraber olmaz bu mesele." Burada da ayrı bir çarpıklık, aykırılık var. Kartezyenci düşünce çok erken dönemde "Din ile ilim mezcedilir mi, bunlar imtizac eder mi etmez mi?" meselesinin üzerine gitmiştir; bu meselede saha ve alan belirlemesi yapıldığını anlatan çok kitap var. O meseleyi kesmiş atmışlar, bitirmişler. Bakın, din ile ilim alanı meselesi ayrı bir meseledir; din ile laiklik mevzuu daha başka bir meseledir.

Öyle anlaşılıyor ki; bazı hocalar, laiklik mevzuu ile bir yönüyle din ilim mevzuunu birbirine karıştırıyorlar. Alakası yok bu meselenin. Tenakuz içindeler bu adamlar. Laiklik din işi ayrı, devlet işi ayrı demişler, avamca; o mevzuda elli tane tarif var, halk genelde bunu böyle biliyor. Din devletin işine karışmamalı, devlet de dine karışmamalı. Din ve devlet işi ayrılmış. Diyanet zaten devletin işine karışmıyor; hariciye şöyle yapsın, dahiliye böyle yapsın. Maliye Bakanlığı şöyle yapsın, bu bankalar şöyle olsun, finans kurumu böyle işlesin, maliyenin stratejisi şöyle olsun... Karıştığı yok bunlara. İnşaallah devlet de dinin işine karışmıyordur, inşaallah. Bazıları "karışıyor" diyorlar; "Bazen kadro vermiyor." diyorlar... İşte bu türlü meselelerde karıştıkları gibi, dinin işine karışıyorlar, müslümanların şahsen dinlerini yaşamalarına bazıları devlet adına karışıyorlar. Devlet adına kendilerine vazife çıkarıyorlar ve karışıyorlar bazıları.

Evet, şimdi o din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması meselesi, laiklik mevzuu içinde düşüneceğimiz mesele. Tariflerindeki nüanslar, uzmanların ele alıp üzerinde duracakları bir şey. Ama diğer taraftan, o bir kısım hocaların konuşmalarına bakılınca, sanki işin içinde din olunca, dini hayat olunca, insanlar kapalı üniversiteye gidince ilim yapamayacaklarmış gibi bir düşünce var. Yanlış düşünüyorsunuz bu mevzuda!.. O başka, laiklik başka bir mevzu. O din ile ilmin birbirinden ayrılması mevzuu. O da; Hristiyanlık, ilmi hakikatlarla kendi esaslarını telif edemediğinden asırlarca süren iç kavgalara karşı Descartes'ın o mevzuda ortaya attığı bir düşünceydi; bir alan belirlemesi diyebiliriz avamca. Siz kendi alanınızda kalın, falanlar da kendi alanlarında kalsın. Bakın bu ikisi birbirinden farklı. Evet, bağışlayın avam ifadesiyle diyeceğim; böyle meseleyi çarpıtarak bir yutturmaya gitme gibi bir şey var.

Ayrıca; o mesele Batıda zuhur etmiş. O Batının problemiymiş. Batının problemi şu: Onların din adına ortaya koydukları şeyleri ilimle telif etme imkanları yok. İlim adamları ona itiraz ediyor, din adamları da "hayır bu böyledir" diyorlar. Mesela, Galileo Allah'a inanıyor ama "dünya dönüyor" dediği için onu idama mahkum ediyorlar. Newton Allah'a inanıyor. Einstein Allah'a inanıyor; cahili kör, öbürünü de topal sayıyor. Şimdi insanları yeniden körleştirmenin, topallaştırmanın alemi yok.

İslamiyete gelince; İslam ilme öyle teşvik ediyor ki, iç içe ilimle. Dolayısıyla, öyle Kartezyence bir mülahazayla ilim din ayrımına ihtiyaç yok. Her yerde ilmi teşvik ediyor. "Çin'de de olsa gidin alın" diyor. Tecrübeye çok önem veriyor. Ve ilk dönemler itibariyle İslam'ın bu mevzudaki temel esprisini çok iyi kavrayan ilim adamları yetişiyor. İlim tarihine bakın; Haydar Bammad icmali olarak yazdı, daha sonra niceleri nice kitaplar yazdılar bu mevzuda. İlim bizde zuhur etmiş. Harizmîlerden İbn Sinalara kadar, Razilerden Zehravilere kadar.. bir sürü insan yetişmiş. Adam hem cerrah, hem psikiyatrist, hem psikolog... Bizde olan ilim Batıda hiçbir zaman olmamış. Batı bizde ulaşılan noktaya ancak beş asır sonra ulaşabilmiş, o dinamikleri değerlendirerek bir rönesans gerçekleştirmiş.

Bu açıdan da, bizim öyle bir problemimiz yok. İlim din çatışması, aynı zamanda ilim erbabı ve din erbabı çatışması diye bir meselemiz yok. Hususiyle bizde âbâ-i kenâise diye bir şey yok. Biraz evvel istidradi olarak arzettim; sadece bir maslahata binaen, -o maslahat da maslahat-ı muhakkaka, makbule değil, maslahat-ı mürsele- toplumumuzun şu andaki durumu itibarıyla, konjonktürel olarak Diyanet gibi bir müessesenin birleştiriciliğine, yönlendiriciliğine ihtiyaç var. Yoksa onlardan hiçbiri kutsal değil. Bizde "Falan adam, şunca Diyanet İşleri Başkanlığı yaptı; gelin onu bir din heyeti olarak, âbâ-i kenâise gibi aziz ilan edelim, onu kutsal yerlerden bir yere de gömelim, ondan sonra da gidelim ruhundan istimdatta bulunalım!" Yok böyle şeyler bizde. Bizde bir din adamıyla halktan birisi arasında fark yok. Belki birinin dinî ilimlere saygısının gereği bazı şeyleri ondan alması, kendine göre ona saygı duyması meselesi var; o da milli terbiyemizin gereği. Bizde olmayan şeyler bizde varmış gibi böyle bir din ilim ayrımı meselesi -bu özür dilerim, bazen terbiye sınırlarını bozuyorum, bir kere daha bozacağım, beni burada dinleyenler de başkaları da bağışlasınlar- işin doğrusu bilmezliğin ve cehaletin daniskasıdır. Laikliğin öyle din ve ilim ayrımına karıştırılması meselesi ve bunun koca koca adamlar tarafından kalkıp söylenilmesi, bizde ilmin nerede olduğunu göstermesi açısından şahit istemeyen, açık, bariz, beyyin bir delildir. Allah insaf u iz'an ihsan eylesin.

F.Gulen
Kullanıcı profilini gör
tambos
BANLANDI
BANLANDI

Deneyim:
0 / 1000 / 100

Seviye:
0 / 1000 / 100

Saygınlık:
0 / 1000 / 100

Aktiflik:
0 / 1000 / 100

MesajKonu: yuh be   Ptsi Haz. 02 2008, 09:29

HADDİNİ BİLMEZ.
DİN BÜYÜĞÜNE HAKSIZ,ASILSIZ, TERBİYESİZCE LAKAPLAR TAKTIĞIN İÇİN.
BANLANDIN.
Senin affın zor olur.
M.Fethullah Gülen
ile ilgili konuya böyle bir yorum yaptığın için.
DÜZENLEME VE BANLAMA :1OL

Kullanıcı profilini gör
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Çarş. Haz. 04 2008, 09:00

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM AMA UYARSAYDIN DAHA İYİ OLURDU SİMDİ DAHA ÖFKELİ VE ANLAMAZ NOKTASINA GELEBİLİR
DUA VE SELAMETLE...
Kullanıcı profilini gör
xx7890
ısınma aşamasında
ısınma aşamasında

Deneyim:
0 / 1000 / 100

Seviye:
0 / 1000 / 100

Saygınlık:
0 / 1000 / 100

Aktiflik:
0 / 1000 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Perş. Haz. 05 2008, 16:56

ilk paragraftan sonrasını pek okumadım ancak ilk paragrafa hak verdim. devamında gözüme çarpan bizi savaşa karşı uyarmaya çalışmasıydı. anlaşılan o ki bu durum artık savaş haline gelmiş ki uyarılar var. böyle bir savaşta kimse karşısındakini anlamaz , ancak karşılıklı anlaşma içinde aydınlığa çıkılabilir. Fethullah Gülen yanlısı değilim, ayrıca kendisini beğenmem , sohbetleri arapça ağırlıklı olduğundan birşey anlamam , bu arapça ağırlığa sinir olsam da arapçayı konuşabildiğini ve bu yüzden böyle bir arapça ağırlık olduğunu düşündüğümden pek de kızmam fakat gördüğüm kadarıyla - kimse alınmasın gücenmesin - Fethullah Gülen de provakatördür ve aslında herkes için iyi olanı istese de bana göre yanlış yoldadır.
Kullanıcı profilini gör
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Cuma Haz. 06 2008, 07:45

görüşlerine saygı duymaktan başka birşey yapamam ama madem kendi düşüncen bunlar benim düşüncelerimde şunlar bu beğenmediğin insan kendi taraftarlarına silahlanın ve bu ülkeyi bölün dedimi hatırlıyormusun veyahut baska yasadısı ilişkileri varmı gayri meşru ilişkileri varmı tabi hoca efndiyi sevmediğin için birilerinin söylediklerini yaza bilirsin ama bana delil ispat lazım malumun kelimelerini kabul etmiyorum istersen www.fgulen.com sitesinden hakkında acılan davalarla ilgili sonucları göre bilirsin peki muhterem ne söylemiştir bunlara gelelim ben çok fazla ilgili olduğum için ve hemen hemen butun vaazlareını dinlediğim için yazıyorum ukalalık olarak algılama lütfen hoca efendi isyankar olmayın anneye babaya saygılı olun vatanı mılleti devleti sevin içki içmeyinzina yapmayın allaha ve resulune inanın ve onların dediklerini yapın yasak ettiklerini yapmayın bunu aksını iddia eden bır yazısı veya bır konusması varsa lütfen beni bilgilendir ama komplo teorileri yazma veyahut tahayyül noktasında yazma delilli ispatlanmış yazılar olsun güzel kardeşim insan bilmediğinin tanımadığının düşmanıdır insan tanımadımı saygı duymaz saygı duymadımı sevmez sevmedimi yaşayamaz suanki türkiyede bu bunları sadece bılgi olarak verdim illa hoca efendiyi sev demiyorum ama en azından tanımadığın kişiler hakkında dedi kodu yapmayınız lütfen onu eleştirebilmen için tanıman gerekli aksi halde böyle bir hakkı nesen kendinde bulabilirsin nede ben

güzel kardeşim sana saygı ve sevgilerimi sunuyorum
ve sunu yazmaktan hiç çekinmiyorum ben hoca efendinin bumillete ve bu milletin evlatlarına çok fazla emek vermiştir aksi iddia eden varsa yazsın not:hangi idooloji dünya ülkelerini bir araya getirip türkçe olimpiyatları adı altında türkçe konusturup şiirler sarkılar söylettire bilmiş güzel kardeşim...

dua ve selametle

allah yolunu sasırtanlardan etmesin inşaallah
Kullanıcı profilini gör
xx7890
ısınma aşamasında
ısınma aşamasında

Deneyim:
0 / 1000 / 100

Seviye:
0 / 1000 / 100

Saygınlık:
0 / 1000 / 100

Aktiflik:
0 / 1000 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Cuma Haz. 06 2008, 14:40

bana cevabından dolayı teşekkür ederim. açıkçası sert bir tepki bekliyordum ama böylesi saygı çerçevesinde bir yazı beni memnun etti. Haklısın fethullah gülen i neredeyse hiç tanımıyorum. yazdıklarımda bu yazısı hakkında yorum yaptım sadece. tabi birde biçimsel yönden eleştirilerim var. senin de hakkın var ki fethullah gülen bizi çoğu kötülüğe karşı uyarıyor. bu konularda yerden göğe kadar haklıdır. ancak hayat görüşü bana uygun değil. şimdiye kadarki hayatım sonucunda herşeyi din kokan insanlara karşı bir antipatim var. çünkü eminim sizde farkındasınızdır din adı altında yapılan çok fazla yanlış var. mesela dinimiz tutumlu olun der adam bunu yanlış anlayıp cimrilik yapar, böyle şeyler çok fazla. benim müslümanlığım sadece kendimedir insanlara bakın ben allah yolundayım demeyi sevmem, böyle yapanları da sevmem. ama biliyorum ki bu yaptığım yanlıştır ben bu yüzden burdayım, bu soğuduğum insanların içindeki iyiliği görebilmek için, bir insanı hiç beğenmesem de doğru birşey söylediğinde saygı gösterebilmek için.

teşekkür ederim
Kullanıcı profilini gör
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Cuma Haz. 06 2008, 16:06

s.a kardeşim keşke ismini bilseydim bu şekilde tuhaf hissediyorum oyuzden bağışlayınız beni lütfen.kardeşim dersem isminizi bilmediğimdendir ve de inancımdam dolayı bütün müslümanlar ancak ve ancak kardeştirler ayeti sırrınca kardeş kelimesini kullanıyorum.yazdıklarınızdan ötürü asıl ben size çok teşekkür ederim.Bizler alışmıştık anlattıklarımızdan sonra hakaret yemeye veya iftiraya uğramaya ama sizingibi kardeşlerimizde çıkıyor allahıma hamdü senalar olsun.Ben sunu öylemek istiyorum ölçümüzün kim olduğunu bilmemiz gerekir ölçümüz peygamber efendimiz canımız cananımız hz.MUHAMMED s.a.v mi yoksa başkalarımı eğer bunu ayırdedebilirsek problem kalmıyacağı kanaatindeyim zira islamı yasamadaki ölçümüz yanlız ve yanlız HZ.MUHAMMED s.a.v efendimiz ve KURAN-I KERİM olmalı aksi taktirde yanlış insanlara kanıp ve yahut yanlış insanları dinleyip dine karsı ve o dini yasayanlara karşı antipatik duruma düşe biliriz o yüzden ölçümüz peygamber efendimiz olursa daha isabetli olur kanaatindeyi tabi bunlar benim fikirlerim...
sevgili kardeşim bir hususa dikkat çekmek istiyorum allah ve resulunun aşkı öyle bir aşktırki diğr aşklara benzemez aşık olduğumuz insanı butun mahlukattan kıskanır ve herkezden saklarız ama allah ve resulunu tanıdıkça aşık olur aşık oldukça onları tüm dünyaya anlatmak isteriz ve sevdirdiğimiz insanlardanda kıskanmayız bilaki çok seviniriz o yuzden allah ve peygamberle olan munasebetimi kimseden gizlemek istemiyorum tum dunyaya anlatmak istiyorum fakat bunu yaparken kımseyi zorlamadan ve kızdırmadan yapmayı tercih ediyorum çünkü rabbimiz ve resulu aynı zamanda dinimiz kimsenin tekelinde değil gizlemek zorundada değiliz o yuzden bu aşk başka bir aşk.lütfen kardeşim eğer peygamber efendimizin hayatını birkerecik olsun okursanız bütün kafanızdaki soru işaretleri sıfırlar ve antipatik düşünceleriniz yok olacaktır özellikle SALİH SURÇ'peygamberimizin hayatını anlatan kitabı okursanız çok etkili olacağı kanaatindeyim.
şimdilik bukadar kardeşim
Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşaallah ailenize ve akrabalarınıza merhametiyle nazaretsin,bereketinizi arttırsın.
dua ve selametle
Kullanıcı profilini gör
xx7890
ısınma aşamasında
ısınma aşamasında

Deneyim:
0 / 1000 / 100

Seviye:
0 / 1000 / 100

Saygınlık:
0 / 1000 / 100

Aktiflik:
0 / 1000 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   C.tesi Haz. 07 2008, 10:38

dileklerin için teşekkür ederim. dün akşam henüz senin bu yazını okumamışken tesadüf eseri tüm peygamberlerin hayatıyla ilgili bir kitap geçti elime ve okumaya başladım. sözlerine katılıyorum. teşekkür ederim
Kullanıcı profilini gör
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   C.tesi Haz. 07 2008, 12:15

s.a Allah cc rahmeti,hidayeti ve mağfireti senin ve ailenin üzerine olsun kardeşim.rica ederim.Şunu düzeltmek isterim kardeşim yanlış anlamazsan eğer ;su nizamlı ve intizamlı kainatta tesadüfe yer yoktur olsa olsa tevaffuk olabilir bu kitabı bulmanda tevaffuk ve hikmet üzerine olmuştur kanısındayım.ileride dini konulara azbirşey vakıf olursan beni daha iyi anlıyacaksın kardeşim. ben yinede kitap noktasında salih suruç'ta ısrar ediyorum inşaallah alıp okursan nedemek istediğimi daha iyi anlarsın
Kullanıcı profilini gör
senolkum1
Bizden
Bizden

Erkek
İş/Hobiler: iletişim, idarecilik,teknik elaman
Lakap: BAZEN RÜZGAR OLUR ÜŞÜTÜRÜM BAZEN ATEŞ OLUR YAKARIM BAZEN GÜL OLUR RAYİHA VERİRİM
Deneyim:
32 / 10032 / 100

Seviye:
32 / 10032 / 100

Saygınlık:
32 / 10032 / 100

Aktiflik:
32 / 10032 / 100

İşletim Sistemi:
Ruh Hali:
Rep Puanı: 1
Rep Gücü: 3

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   C.tesi Haz. 07 2008, 23:34

keşke ilmi dinin desteklediğini bilseler di de bağnazlığa düşmeselerdi Hz. ALİ ( R.A) diyor ki <ilim çin de de olsa gidiniz öğreniniz> <Bana bir harf öğretenin kölesi olurum> yani dinini bilen ilim öğrenir arkadaşlar bu konu daha uzun ama buraya sığmaz.!
Kullanıcı profilini gör http://www.gazligol.yetkinfor;www.senolkum1.azbuz.com;www.mevlutdemirdelen.tr.gg
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Ptsi Haz. 09 2008, 10:32

s.a eyvallah abicim ne kadar güzel yazmıssın allah razı olsun zaten efendimiz hz MUHAMMED'e(s.a.v) ilk inen ayet isra(oku)ayeti kelimesi değilmidir.
allah yar ve yardımcın olsun
dua ve selametle...
Kullanıcı profilini gör
zynp
İyice Isındı
İyice Isındı

Kadın
Deneyim:
0 / 1000 / 100

Seviye:
0 / 1000 / 100

Saygınlık:
0 / 1000 / 100

Aktiflik:
0 / 1000 / 100

Ruh Hali:
Rep Gücü: 4

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Salı Haz. 17 2008, 18:14

ilk emir oku evet ama YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU bu demek değilki hak olan emir ve yasakları ilim için çiğne ilim için taviz ver bu demek değil.tamam günümüz şartlarında bu konularda zorlanıyoruz çünkü bazı engellemeler var fakat bu doğruları değiştirmez doğrulara kılıf aramayı gerektirmez
Kullanıcı profilini gör
MUS'abBinUMEYR
Bizden
Bizden

Erkek
Deneyim:
21 / 10021 / 100

Seviye:
21 / 10021 / 100

Saygınlık:
21 / 10021 / 100

Aktiflik:
21 / 10021 / 100

MesajKonu: Geri: Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı   Salı Haz. 17 2008, 18:32

allahın selamı üzerine olsun kardeşim konuyu birazdaha açarmısın lütfen...
Kullanıcı profilini gör

Başörtüsü Üzerine(M.Fethullah Gülen)devamı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Similar topics

-
» Atasözleri ve Anlamları(Devamı)
» ""KAİNAT; ÜÇ HARF BEŞ NOKTA ÜZERİNE KURULUDUR.""
» Üzerine gelince saydamlığı değişen resim kodu
» Üstüne Gelince Müzik Çalan Flash Yapmak(AnLaTıM-Videolu)